122. 2018

Streda 2.5.

Čo hovoríte na toho fešáka, ktorý už druhý deň kosí trávniky v okolí nášho domu? Len mi, prosím, nenapíšte, že vy žiadneho fešáka nevidíte. No veď ani ja. Ani nebol predmetom môjho záujmu, hoci si to namýšľal.  Ľuďom už naozaj hrabe? 

Včera som diskutovala s jednou blogerkou o voškách, ktoré v tomto období vo veľkom množstve napadli všetko, čo im zachutilo. U mňa sú to sýrske ibišteky. Najprv som si myslela, že vošky napadli iba tie moje na balkóne, ale nedávno som si všimla, že aj ibišteky popri chodníku pred naším domom sú úplne obsypané čiernymi voškami. Tak som si dnes povedala, že v rámci projektu sa dnes budem venovať voškám a že si k tej téme nafotím aj nejakú ilustračnú fotografiu. Bola som s odpadkami, tak som jedným vrzom urobila aj pár fotiek s mobilom na záhone. Tam, našťastie tých vošiek až tak veľa nie je.  Detaily som nefotila, lebo tie mi veľmi s mobilom nejdú, radšej fotím v širšom zábere. Zostala som stáť pri tých kríkoch s voškami a študovala som ich, keď sa tu zrazu ku mne po chodníku blíži kosačkový traktor. Uhla som sa mu, no stále mal málo miesta a mieril si to na mňa. Tak som z chodníka ustúpila až na trávnik, ale vodič si to stále mieril na mňa. Nechápala som. Zastavil tesne pri mne a položil mi otázku, vraj prečo som si ho fotila. V tejto chvíli som si spomenula na nedávny incident na hrádzi a pomyslela som si, že tým ľuďom už naozaj... no neviem, čo mám k tomu povedať. Tak som mu na posmech odpovedala, že asi preto, lebo je taký veľký fešák. Po tejto mojej odpovedi odišiel preč.

Ani som si pri fotení neuvedomila, že niekde v diaľke je nejaký traktor s fešákom. Po ďalšie, vonku fotím bez okuliarov a na displej telefónu poriadne nevidím. Hneď, ako som prišla hore do bytu, stiahla som fotku do počítača, aby som ju mohla vidieť v maximálnom náhľade. Áno, na fotke je vidieť, že v pozadí je nejaký stroj aj s človekom (kosiace samochody nám sem kosiť nechodia, hoci som raz taký videla), no rozpoznať toho človeka sa vôbec nedá. Nepodarilo sa mi to ani potom, čo som si fotku v počítači maximálne zväčšila. Zostala mi z traktora a postavy na ňom len rozmazaná machuľa. Fešáčik, mrzí ma to, ale máš smolu, lebo žiadna kočka ťa podľa tejto fotky nenájde. A to som sem dala fotku mierne orezanú, v skutočnosti bol traktor odo mňa ešte ďalej. Tak veľmi by som chcela, aby sa fešáčik našiel na tejto fotke a aj to by som chcela vedieť, či mu nie je zo seba trápne.