194. 2018

Piatok 13.7.

Dopoludnia som sa bola pozrieť na tekvice a iné porasty v záhrade. Keď som začiatkom júna tekvice vysiala, predstavovala som si, že tak v polovičke júla už možno budem zberať prvé plody. No zatiaľ ani len všetky nekvitnú 😠 Mohli by trošku pridať v tom raste. Azda by sa im aj zišlo vyplieť okolo nich burinu, tak, ako som to urobila naposledy, keď som tam bola. Dúfam, že rozrastajúce sa tekvice udusia aj všetok plevel, ktorý rastie okolo. V záhrade som posadila zopár kvetov, pozbierala a obrala som si necelé dve kilá letných jabĺk a asi po hodine sme odtiaľ odišli.

A teraz o jednej zmene. Tá sa týka nielen tohto blogu, ale všetkých, ktoré mám na blogspote. Už som si tu pred časom pýtala radu od iných blogerov, ako to majú zaistené, aby žiaden komentár (hlavne k tým starším článkom) neušiel ich pozornosti, no odpoveď som od nikoho nedostala... Medzitým som sa ja sama pokúšala prísť na to, ako to urobiť. Skúsila som zmeniť komentovanie cez Google+, lebo som si predstavovala, že každý jeden komentár sa mi niekde na profile G+ ukáže. Lenže tak to vôbec nefunguje. Takže teraz, po krátkom čase, čo som to skúsila, nastavenie znovu mením. Zistila som, že to má aj iné nedostatky. Ak chce niekto komentovať, kto nemá konto Google, komentovať vôbec nemôže. Nedávno som aj ja sama komentovala na jednom blogu cez G+, v komentári som položila aj otázku, na ktorú by som rada dostala odpoveď,  no do dnešného dňa mi blogerka na komentár nereagovala. Pritom odvtedy pribudli na jej blogu už dva nové príspevky. Teraz neviem, či môj komentár k článku staršieho dáta nepostrehla, alebo je to ďalšia z tých, ktoré komentáre ignorujú. Komentár, ktorý som jej napísala, sa ukázal na mojom profile G+, a nie na jej. Ale komentáre, ktoré som za tú krátku chvíľu dostala ja, sa neukázali na žiadnom profile G+, iba pod článkom. 

Rozhodla som sa teda, že jediný spôsob, ako budem vedieť o všetkých komentároch, je ten, že komentáre zmením na moderované. Tak som to mala nastavené kedysi. Myslela som si, že každý nový komentár mi príde do mailu, ale bohužiaľ, táto služba už tiež neexistuje 😟

Ospravedlňujem sa preto tým blogerkám, ktoré mi v poslednom týždni napísali komentáre pod články na tomto blogu, lebo po novom nastavení sa ich komentáre a moje odpovede k nim stratili niekde do nenávratna. Mrzí ma to.