251. 2018

Sobota 8.9.

Informácia o žltých bicykloch prebehla včera vo všetkých médiách, s denným oneskorením ju prinášam aj ja. Už niekedy v máji začali na niektorých miestach Bratislavy vznikať malé betónové plochy. Taký "plácik" vznikol aj u nás v tesnom susedstve autobusovej zastávky. Nevedeli sme, čo sa tam chystá. a doma sme so synom diskutovali, čo tam asi bude.  Až keď som podobné betónové plochy videla na viacerých miestach, dokonca aj v centre mesta, dovtípila som sa, k čomu budú asi slúžiť. Nemýlila som sa.

Postupne boli na betónových plochách osadené zariadenia, do ktorých deň pred spustením prevádzky doplnili žlté bicykle. Všade sa píše a hovorí, že ide o prvý bratislavský bike sharing, ale to podľa mňa nie je pravda. Viackrát som v meste fotila zaparkované biele bicykle OZ Cyklokoalícia, aj som plánovala o nich písať článok na cyklistickom blogu, no zatiaľ som sa k tomu nedostala.

Ako je v mojich kruhoch všeobecne známe, ja svoj bicykel mám, ale uvažujem o tom, že sa zaregistrujem aj na tento Slovnaft bajk scharing. Niekedy by mi to možno padlo vhod, keď sa budem môcť po meste presunúť na bicykli. Len kde nájsť odvahu, aby som sa  s bicyklom vydala na bratislavské cesty medzi arogantných šoférov áut. Najskôr to asi vyskúšam niekde na nábreží. Cyklochodníky v meste totiž chýbajú a aj tie často okupujú autá.