31/366

Na záver prvého mesiaca niečo sladké.
Pohár trikolóra


3 kivi
250 ml smotany na šľahanie  (33%)
250 g nízkotučného tvarohu
1 vanilkový cukor
2 lyžice práškového cukru
200 g mrazených jahôd
3 lyžice kryštálového cukru
1 lyžička zemiakového škrobu


Kivi očistíme a rozmixujeme. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Tvaroh s vanikovým a práškovým cukrom vymiešame metličkou do hladka. Šľahačku po lyžiciach primiešame k tvarohu.
Do kastróla dáme rozvariť jahody cukrom (ja som mala mrazenú jahodovú už osladenú dreň). Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne nám tak jahodová omáčka. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.
Na dno pohára dáme kivi, potom navrstvíme tvarohový krém a navrch pridáme jahodovú omáčku. Poháre dáme do chladničky dôkladne stuhnúť.
Dobrú chuť!
Inšpirácia a recept podľa Lidl.