86/366

Dnešný deň  bol u nás bez slnka. Žltú farbu slnka nám pripomínajú aspoň kvety zlatovky. Našťastie, nie všetky kry tejto rastliny, iným menom forzítie,  ktoré sú vysadené v mojom okolí, nezrezali tesne pred kvitnutím až ku koreňom. Nechápem, kto riadi tieto práce z petržalského miestneho úradu. Neverím, že je to niekto, kto má potrebné vzdelanie. Lebo ak áno, určite by vedel, že tento ker sa orezáva nie pred kvitnutím, ale až po ňom. Tým, ktorí tieto práce vykonávajú, je to úplne jedno. Stačí ich chvíľu sledovať a je to každému jasné.
Pre tých, ktorí tiež nevedia, kedy sa tento ker orezáva, je tu rada odborníka. Veľmi by som si priala, aby sa k nej dopracovali aj pracovníci referátu zelene z oddelenia životného prostredia Miestneho úradu v Petržalke:
Zlatovku môžete zrezať po odkvitnutí. V rámci rezu je dobré odstrániť tesne nad zemou všetky najstaršie konáre a nechať len tie najmladšie. Ponechať možno najviac štvorročné konáre. Vo všeobecnosti zlatovka najkrajšie kvitne na dvoj a troj ročných konároch.