347. 2018

Štvrtok 13.12.

Príbeh dnešného dňa začal ešte včera večer, keď som si v mailovej schránke našla správu od bývalej spolužiačky zo ZDŠ. V podstate sme mávali spolu len telocvik, lebo ona chodila do Áčky a ja do Béčky. Telocvik sme mali dievčatá oboch tried spolu a chlapci tiež. Rozmýšľam nad tým, že s akým predmetom sme to delenie tried kombinovali. Na to si už nespomínam. Aby som ešte nezabudla, chodili sme spolu aj do gymnastického krúžku - na to sme úplne zabudli zaspomínať.

Dopoludnia sme sa telefonicky dohodli, že sa stretneme vo Fresh markete. Hneď do telefónu som poznamenala, že tam som bola naposledy možno pred tromi rokmi. Až teraz večer pri písaní tohto príspevku som vďaka blogu zistila, že to bolo  ešte v marci 2013. Nejaký čas trvalo, kým sme sa tam našli. Ja som čakala pred tou starou farmárskou tržnicou a ona bola v novej, kde som ešte nikdy doteraz nebola. Keď sme sa telefonicky dohovárali, že kde ktorá stojí, tak M. mi hovorila, že predsa musím ísť tam, kde bola kedysi stará Ikea. Ale veď ja som stála pred starou Ikeou. Keď sme sa konečne stretli, tak som si uvedomila, že ten nový Fresh market som si raz dávnejšie všimla z idúceho autobusu. Úplne som na to zabudla.

V istom týždenníku sa písalo, že farmárska tržnica Fresh Market začínala v starej budove IKEA veľmi skromne a viac-menej z núdze. Článok, z ktorého som citovala, si môžete prečítať TU. Novú tržnicu otvorili tri roky po mojej prvej návšteve tej starej. Stojí hneď za starým Fresh Marketom  na Rožňavskej ulici smerom k železničnému nadjazdu. Na mieste starej Ikey je dnes klientské centrum MV SR. Asi aj vďaka tomu sa tržnica okolo obeda úplne zaplnila. Páčilo sa mi to tam, ale tak skoro tam znovu určite nepôjdem. Od môjho bydliska je to dosť ďaleko. Z tržnice sme sa presunuli do Eurovei a odtiaľ do centra mesta. Myslela som, že si dáme spolu vianočný punč, lenže som si neuvedomila, že ona je autom a alkohol nemôže. Nakoniec si svoj punč popíjam teraz doma. Nech už konečne aj na svojej koži cítim, že sa blížia Vianoce.